Newsflash
Știri

Workshop despre sindromul de burnout în mediul academic, la UMF „Carol Davila”

de Dorina Novac - dec. 21 2022
Workshop despre sindromul de burnout în mediul academic, la UMF „Carol Davila”

Disciplina Psihologie Medicală a Facultăţii de Medicină şi Centrul de Inovație şi e-Health din cadrul UMF „Carol Davila” din București au organizat workshopul „Sindromul de burnout în mediul academic: prevalenţă, prevenţie, diagnoză, intervenţie”.

Workshopul „Sindromul de burnout în mediul academic: prevalenţă, prevenţie, diagnoză, intervenţie” a avut loc în zilele de 15 şi 16 decembrie 2022.

workshop

„Subsidiar temei workshopului, a fost realizată cu acest prilej şi diseminarea la nivel local a rezultatelor de până în prezent ale proiectului european Erasmus+ BENDiT-EU (Burnout Education, Normatives and DIgital Tools for European Universities) (2020-2023), coordonat de cadrele didactice de la disciplina Psihologie Medicală de la Facultatea de Medicină, UMF «Carol Davila» din București”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Prof. dr. Riri Sylvia Manor Aberfeld, Doctor Honoris Causa al UMF „Carol Davila”

Aceste realizări includ Manualul de Burnout, Platforma Web de Burnout, Curriculumul pentru studenţi (centrat pe diagnoza, prevenţia şi intervenţia în burnoutul academic), precum şi ghidul Train-the-Trainer pentru personalul didactic.

„Participanţii au luat cunoştinţă de rezultatele proiectului, au obţinut informaţii relevante privind sindromul de burnout academic şi au participat la diverse activităţi practice (dezbateri, focus grup, jocuri de rol) care nu numai că au întărit cunoştinţele acumulate, dar au permis exprimarea tuturor punctelor de vedere şi integrarea acestora într-un conţinut cu aplicabilitate umanistă în practica medicală”, se mai arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților universității, feedbackul primit la sfârşitul workshopului a fost foarte bun, studenţii fiind interesaţi de continuarea organizării acestui gen de manifestări în cadrul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, în particular de către cadrele didactice ale disciplinei Psihologie Medicală din cadrul Facultății de Medicină.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe