Newsflash
Știri

Zeci de preoţi şi credincioşi voluntari au donat sânge la Galați

de Dorina Novac - iul. 16 2020
Zeci de preoţi şi credincioşi voluntari au donat sânge la Galați

Un număr de 30 de preoţi şi credincioşi voluntari din municipiul Tecuci au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, în cadrul unei campanii iniţiate de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunțat, miercuri, că acţiunea de solidaritate umană şi filantropie creştină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge a fost organizată de voluntarii din cadrul protopopiatului Tecuci.

preoti si voluntari_donare sange
Sursă imagine: Arhiepiscopia Dunării de Jos/ Facebook

 

Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Tecuci, iar deplasarea acestora de la Tecuci la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi s-a realizat cu un autocar special cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

donare sange

„Preoţii şi credincioşii din cadrul protopopiatului Tecuci, încă din anul 2013 se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă”, se arată într-o postare făcută de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Galaţi.

donare sange 3

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe