Anual, în ţările vestice ale regiunii OMS Europa, zgomotul din trafic este răspunzător pentru pierderea a peste un milion de ani de viaţă sănătoasă în detrimentul bolii, dizabilităţii sau morţii premature. Aceasta este concluzia principală a primulului raport, făcut recent public de OMS, cu privire la impactul zgomotului ambiant asupra sănătăţii, considerat din acest punct de vedere al doilea ca magnitudine printre factorii de mediu, după poluarea aerului. (...)"> Zgomotul şi morbiditatea - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Zgomotul şi morbiditatea

de Dr. C. M. - apr. 8 2011
Zgomotul şi morbiditatea

   Anual, în ţările vestice ale regiunii OMS Europa, zgomotul din trafic este răspunzător pentru pierderea a peste un milion de ani de viaţă sănătoasă în detrimentul bolii, dizabilităţii sau morţii premature. Aceasta este concluzia principală a primulului raport, făcut recent public de OMS, cu privire la impactul zgomotului ambiant asupra sănătăţii, considerat din acest punct de vedere al doilea ca magnitudine printre factorii de mediu, după poluarea aerului. (...)

   Anual, în ţările vestice ale regiunii OMS Europa, zgomotul din trafic este răspunzător pentru pierderea a peste un milion de ani de viaţă sănătoasă în detrimentul bolii, dizabilităţii sau morţii premature. Aceasta este concluzia principală a primulului raport, făcut recent public de OMS, cu privire la impactul zgomotului ambiant asupra sănătăţii, considerat din acest punct de vedere al doilea ca magnitudine printre factorii de mediu, după poluarea aerului. Zgomotul provenit de pe şosele, căi ferate şi aeroporturi deranjează una din trei persoane în timpul zilei şi provoacă în cursul nopţii tulburări de somn la una din cinci persoane, crescând riscul bolilor cardiovasculare şi al hipertensiunii arteriale. „Sperăm că aceste date vor determina guvernele şi autorităţile locale să introducă, la nivel naţional şi local, politici de control al zgomotului, care să protejeze sănătatea europenilor“, a declarat dna Zsuzsanna Jakab, directorul regional pentru Europa al OMS. Studiul care stă la baza raportului recent prezentat s-a desfăşurat în ţările vest-europene, în sud-estul continentului problema fiind insuficient cercetată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe