Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua donatorului de organe, la Institutul Clinic Fundeni

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 15 iulie 2020, ora 14:22

Asociația Transplantaților din România organizează joi, 16 iulie, Ziua donatorului de organe. Evenimentul va avea loc într-un cadru restrâns, cu respectarea măsurilor recomandate de specialiști.

Potrivit unui comunicat de presă, Ziua donatorului de organe este organizată, începând din 2014, de către Asociaţia Transplantaţilor din România ( ATR).

ziua donatorului de organe
Sursă imagine: Pixabay

 

Evenimentul va avea loc în cadrul Institutului Clinic Fundeni, începând cu ora 10:00, în curtea bisericii cu hramul „Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian”, în fața Troiței realizată de ATR.

„Sper că atât de Ziua donatorului de organe, cât și în restul timpului, oamenii să nu uite să își trăiască viața din plin, dar să se și gândească la cei care au nevoie de ajutor pentru a trăi. (...) Donatorii sunt Eroii noștri, Salvatorii noștri și le purtăm veșnică recunoștință și respect pentru Darul suprem oferit”, a declarat Gheorghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România.

La eveniment vor lua parte pacienți care au beneficiat de un transplant, familii ale donatorilor, precum și unele cadre medicale din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

„Rugăm participanții la eveniment să păstreze măsurile de protecție indicate de către oficialitățile în domeniu: distanțarea fizică și masca de protecție”, au anunțat reprezentanții Asociației.

Etichete: Ziua donatorului de organe ATR donatori transplant

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.