Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua europeană pentru depistarea melanomului

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 20 mai 2011

  Societatea Română de Dermatologie (SRD) aparticipat, alături de medicii dermatologi din Europa, larealizarea celei de-a 6-a ediţii naţionale a EuroMelanoma DayZiua europeană pentru depistarea melanomului, la 18 mai 2011. „În acest an, campania se desfăşoară sub titlul „SOS – Salvează-ţi pielea“. Medici dermatologi din principalele centre dermatologice judeţene, membri ai SRD, au oferit consulturi gratuite pentru afecţiuni tumorale cutanate. (...)
 
 

  Societatea Română de Dermatologie (SRD) aparticipat, alături de medicii dermatologi din Europa, larealizarea celei de-a 6-a ediţii naţionale a EuroMelanoma DayZiua europeană pentru depistarea melanomului, la 18 mai 2011. „În acest an, campania se desfăşoară sub titlul „SOS – Salvează-ţi pielea“. Medici dermatologi din principalele centre dermatologice judeţene, membri ai SRD, au oferit consulturi gratuite pentru afecţiuni tumorale cutanate. Această implicare în cadrul campaniei ce se desfăşoară în 28 de ţări europene în luna mai are ca scop avertizarea populaţiei asupra cancerului de piele (inclusiv a melanomului, cea mai agresivă tumoră malignă a omului). Pacienţii consultaţi au fost informaţi asupra riscului expunerii exagerate la radiaţiile ultraviolete, modalităţii de autoexaminare a tegumentelor, aspectului macroscopic al tumorilor cutanate şi metodelor terapeutice existente. Medicii au completat un chestionar standard european în baza căruia se va realiza o statistică la nivel naţional şi internaţional.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.