Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua internațională a femeilor în știință

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU marţi, 11 februarie 2020, ora 18:42

11 februarie este dedicată femeilor și fetelor implicate în domeniul științei.

Un raport Eurostat arăta că în anul 2018 în Uniunea Europeană erau 15 milioane de oameni de știință: 59% erau bărbați și 41% femei. 

femei in stiinta

Pentru a celebra activitatea femeilor în știință la 11 februarie 2016 a fost marcată pentru prima dată Ziua Internațională a Fetelor și Femeilor în Știință la sediul central al ONU (Organizația Națiunilor Unite). 

Scopul acestui eveniment este de a înlătura toate formele de discriminare, de a asigura accesul egal la educație și de a crește numărul femeilor și al fetelor care să dețină competențe tehnice și de a oferi locuri de muncă decente și oportunități pentru dezvoltare profesională. 

În prezent mai puțin de 30% din cercetătorii din lume sunt femei. Potrivit datelor UNESCO doar 30% din studente aleg să se pregătească în domenii care au legătură cu știința. Aproximativ 5% aleg să studieze științele naturii și ingineria și 8% construcțiile și industria.

Un exemplu pentru toate femeile și fetele implicate în acest domeniu este Marie Sklodowska Curie (1867-1934) care pentru întreaga sa activitate a primit două premii Nobel, unul pentru fizică și celălalt pentru chimie. A introdus în fizică termenul de radioactivitate și a descoperit două noi elemente chimice: „poloniul” și „radiu”.

 

Etichete: 11 februarie ONU Marie Curie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.