Newsflash
Știri

Ziua Internațională de Conștientizare a Acromegaliei

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - nov. 1 2020
Ziua Internațională de Conștientizare a Acromegaliei

Prima zi a lunii noiembrie este dedicată acromegaliei și creșterii conștientizării asupra impactului acestei afecțiuni.

Acromegalia este o boală rară, caracterizată prin prezența unor valori crescute ale hormonului de creștere, produse în marea majoritatea cazurilor de un adenom hipofizar. În ceea ce privește tabloul clinic, acesta este caracterizat de lărgirea extremităților, modificări la nivel cefalic cu apariția faciesului specific (protruzia mandibulei, accentuarea boselor frontale și a pomeților etc), dar și de apariția complicațiilor cardiovasculare și metabolice. Datele statistice arată că incidența anuală a acromegaliei este de aproximativ 3-4 cazuri la un milion.

web-3706562

Anual, la 1 noiembrie au loc evenimente ce au ca obiectiv sublinierea impactului acestei afecțiuni debilitante și evidențierea simptomelor prea puțin cunoscute de către populația generală. 

Societatea Română de Endocrinologie (SRE) a organizat un webinar dedicat acestei zile cu prezentări ce au cuprins aspecte epidemiologice, de diagnostic, tratament și monitorizare a pacienților diagnosticați cu acromegalie. De asemenea, în cadrul evenimentului online, dr. Cristina Căpățână și prof. dr. Cătălina Poiană (președinte SRE) au anunțat înființarea Registrului Național al Acromegaliei din România care va fi funcțional în scurt timp.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe