Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua Mondială a Inimii la Iaşi: „Noi ne punem inima la treabă! Tu ce faci?“

Viața Medicală
Prof. dr. Florin MITU vineri, 8 octombrie 2010

    Duminică, 26 septembrie a.c., a fost sărbătorită Ziua Mondială a Inimii. Anul acesta, Societatea Română de Cardiologie (Grupul de lucru de Cardiologie preventivă) şi Fundaţia Română a Inimii au organizat la Iaşi, Bucureşti şi Timişoara manifestări dedicate prevenţiei bolilor cardiovasculare, promovării stilului de viaţă sănătos. Sub sloganul „Noi ne punem inima la treabă! Tu ce faci?“ s-au efectuat măsurători ale TA, s-a calculat riscul de evenimente cardiovasculare în următorii ani, s-au distribuit pliante despre factorii de risc cardiovascular. (...)

La Iaşi, în parcul Copou, începând cu ora 9 până la ora 16 s-au desfăşurat şi alte acţiuni de promovare a prevenţiei cardiovasculare. Crosul inimii s-a desfăşurat pe categorii de vârstă, la care au participat peste 100 de persoane între 4 şi 73 de ani. A urmat o demonstraţie de karate, cu două grupe de copii şi tineri, coordonate de prof. Florin Sabaiduc, care s-au bucurat de un deosebit succes. Concursul de desene pe tema Zilei Mondiale a Inimii a adunat peste 20 de copii de la mai multe şcoli şi grădiniţe din Iaşi. Peste 1.000 de persoane au fost monitorizate în şase corturi, aflând astfel cum stau cu sănătatea inimii. De altfel, multe persoane nu-şi mai controlaseră de mult TA sau greutatea şi nu ştiau ce risc au, iar voucherele câştigate le oferă posibilitatea unor analize şi consultaţii de specialiate gratuite. Din primele evaluări a reieşit că 60% din populaţia studiată este supraponderală şi obeză. 50% din cei măsuraţi au avut valori ale TAS de peste 140 mmHg şi ale TAD de peste 90 mmHg, iar riscul cardiovascular de peste 5% apreciat prin grila Score a fost întâlnit la 60% din persoanele avertizate.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.