Newsflash
Știri

Ziua mondială a luptei împotriva cancerului la copii, marcată la IOB

de Florentina Ionescu - feb. 17 2022
Ziua mondială a luptei împotriva cancerului la copii, marcată la IOB

Anual, la 15 februarie, în întreaga lume este marcată, prin diferite campanii și inițiative, „International Childhood Cancer Day”.

În fiecare an, peste 400.000 de copii și adolescenți sub 20 de ani sunt diagnosticați cu cancer. Rata de supraviețuire a lor depinde de regiune, iar 80% este rata de supraviețuire în majoritatea țărilor cu venituri mari, pe când atinge doar 20% în țările cu venituri mici și medii, potrivit internationalchildhoodcancerday.org.

Anul acesta, Ziua Mondială de conștientizare a luptei împotriva cancerului în rândul copiilor a fost marcată și la Institutul Oncologic București (IOB).

camerele de joaca asociatia pavel1
Credit foto: www.facebook.com/camerele.de.joaca.PAVEL

O organizație non-profit de la noi din țară, Camerele de joacă PAVEL, a arătat pe o rețea socială cum a fost marcată această zi specială.

„Astăzi (n.red. – 15 februarie), când este Ziua Mondială de conștientizare a luptei împotriva cancerului în rândul copiilor, la IOB, holul mare de la etajul 1 a prins culoare. Desene și picturi au înveselit spațiul unde a avut loc evenimentul care a marcat această zi.”, au scris reprezentanții Asociației PAVEL pe o rețea socială, alături de imagini din holul de la IOB.

Potrivit sursei citate, mai mulți copii internați în secțiile din IOB și ICF (Institutul Clinic Fundeni), „copii care vin la controale la sala ambulatoriu și copii care sunt acasă, între curele de tratament, ne-au dăruit cu generozitate din desenele și picturile pe care le-au lucrat cu tot sufletul lor”.

camerele de joaca asociatia pavel2

„Le mulțumim mult și ii asiguram ca vom fi în continuare alături de ei, cu tot sprijinul pe care îl putem da”, au scris reprezentanții Asociației PAVEL.

camerele de joaca asociatia pavel3

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe