Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua mondială a rinichiului

Viața Medicală
Dr. Sorina VASILE joi, 15 martie 2012

   Spitalul Clinic de Nefrologie a organizat miercuri, 7 martie a.c., o întâlnire cu presa pentru a consemna Ziua mondială a rinichiului, celebrată anual la 8 martie. În cadrul discuţiilor, au luat cuvântul dnii prof. dr. Eugen Moţa, preşedintele Societăţii de Nefrologie din România, acad. Ioanel Sinescu, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, prof. dr. Gabriel Mircescu şi prof. dr. Mircea Penescu, directorul medical, respectiv managerul Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila“ Bucureşti. Subiectele dezbătute au vizat lipsa măsurilor de prevenţie şi diagnostic precoce în ceea ce priveşte boala cronică de rinichi, dar şi necesitatea unor politici coerente care să încurajeze transplantul de rinichi. România este pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ce priveşte numărul de transplanturi renale. În plus, se aproximează că, din cei aproape două milioane de români cu afecţiuni renale, doar 2% sunt diagnosticaţi şi trataţi corect.

   De Ziua mondială a rinichiului, Spitalul „Dr. Carol Davila“ a oferit, pentru doritori, analize gratuite ale funcţiei renale.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.