Newsflash
Știri

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului: zeci de clădiri, iluminate în portocaliu

de Dorina Novac - feb. 6 2023
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului: zeci de clădiri, iluminate în portocaliu

De Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, marcată la 4 februarie, 43 de obiective importante din București și șapte orașe din România au fost luminate în culoarea portocalie.

World Cancer Day este o inițiativă a The Union for International Cancer Control (UICC) și mobilizează în fiecare an, la 4 februarie, persoane fizice, instituții și organizații din întreaga lume pentru a atrage atenția asupra bolii secolului – cancerul.

Opera

Una dintre modalitățile de a transmite publicului larg mesajul de luptă împotriva cancerului este iluminarea în portocaliu a clădirilor simbol din intreaga lume.

Citește și: INSP se alătură efortului global de combatere a cancerului

„Pentru al treilea an consecutiv, Asociația Magic, partener al UICC (The Union for International Cancer Control – inițiatoarea World Cancer Day), pune și ea umărul la această mobilizare mondială, cu scopul de a pune lumină pe problemele cu care se confruntă copiii cu afecțiuni oncologice, pentru a informa publicul larg despre impactul acestei boli în viața unei familii, dar și despre importanța măsurilor de prevenție”, se arată într-un comunicat.

Totodată, Asociația Magic și-a propus, cu această oczie, să colecteze și să transmită mesaje de încurajare tuturor copiilor care se luptă cu cancerul.

Astfel, sâmbătă, 4 februarie, între orele 19:00 -22:00, au fost iluminate în portocaliu 43 de obiective importante din București, șapte orașe și o comună din țară:

București

Arcul de Triumf, Primăria Municipiului București, Teatrul Național I.L. Caragiale (TNB) , Teatrul Odeon, Cercul Militar Naţional, CREART – Centrul de Creatie, Artă si Tradiție al Municipiului București, Opera Națională București, Palatul Primăverii, Palatul Regal, Biblioteca Naţională a României, Camera de Comerț și Industrie a României, Cercul Militar Naţional, Academia de Studii Economice București (ASE), Muzeul Antipa ,Turnul de Telecomunicații Speciale (STS), București Mall, Hotel Sheraton, Hotel Novotel, Hotel Hilton (Centrul Vechi), Hotel Triumf, Hotel Marmorosch, Sky Tower, Podul Mihai Bravu, Sala Palatului , Palatul Victoria – Guvernul Romaniei.

Brașov

Primăria Brașov, Literele de pe Tâmpa, Casa Sfatului – Muzeul Județean de Istorie Brașov

Cluj

Casa de Cultură a Studenților ”Lucian Blaga”, UBA

Sibiu

Podul Minciunilor, Primăria Sibiu

Suceava

Teatrul Mihai Vișniec, Spitalu judetean de Urgenta “SF. Ioan cel Nou”, Cetatea de Scaun a Sucevei

Oradea

Palatul Episcopal, Primăria Oradea, Podul Centenarului

Iași

Primăria Iași

Craiova

Teatrul Național Marin Sorescu

Târgu Neamț

Spitalul Orășenesc Târgu Neamț

Comuna Maglavit/ Dolj

Statuia lui Petrache Lupu, Primăria Maglavit

Arcul de Triumf

Cancerul este a doua cauză majoră de deces din lume și cauza principală de deces în rândul copiilor și adolescenților. Astfel, 10 milioane de oameni mor, anual, de cancer – mai mult decât de HIV/SIDA, malarie și tuberculoză, la un loc.

În întreaga lume, se înregistrează anual aproximativ 300.000 de cazuri noi în rândul copiilor cu vârsta între 0 şi 19 ani.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că până în 2035, numărul mondial de cazuri de cancer s-ar putea dubla și aproximativ 40% din populația globului se va confrunta cu această boală, la un moment dat în viață.

Prin prevenţie, detectarea cancerului în fază incipientă şi tratament, ar putea fi salvate în fiecare an 3,7 milioane de vieţi - adulți și copii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe