Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua Sănătăţii Mintale

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ miercuri, 19 octombrie 2011
   La 10 octombrie a fost marcată Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale. Cu acest prilej, OMS a dat publicităţii „Sănătatea mintală – Atlas 2011“, ce cuprinde cele mai recente estimări ale resurselor de sănătate mintală globale disponibile pentru prevenirea şi tratamentul tulburărilor mintale şi protecţia drepturilor persoanelor afectate. El prezintă date din cele 184 de state membre OMS, acoperind 98% din populaţia globului.
   Distribuţia resurselor în diverse regiuni şi veniturile sunt substanţial inegale şi, în multe ţări, foarte mici. Rezultatele reiterează necesitatea urgentă de a creşte resursele şi îngrijirile în sănătatea mintală în lume. Unul din patru oameni va necesita îngrijiri de sănătate mintală într-un moment din viaţă, dar, în unele ţări, doar 2% din resursele sectorului sanitar sunt investite în servicii de sănătate mintală. Media cheltuielilor la nivel mondial este încă mai mică, de 3 dolari/capita/an, iar în ţările cu venituri mici, cheltuielile sunt sub 0,25 dolari/persoană/an. Tendinţa guvernelor este de a cheltui resursele din sănătatea mintală cu îngrijiri pe termen lung şi spitale de psihiatrie.
   Serviciile bune de sănătate mintală se concentrează pe furnizarea combinaţiei echilibrate medicamente–îngrijiri psihosociale către pacienţi. În multe ţări cu venituri mici există mai puţin de un specialist în sănătate mintală la un milion de persoane.
   În 2008, OMS a lansat un Program de acţiune în sănătatea mintală, pentru asistenţa îmbunătăţirii serviciilor din domeniu.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.