Newsflash
Industria farmaceutică Știri

Studiu clinic: un vaccin ar putea trata alergia la părul de pisică

de L. Budin - oct. 11 2023
Studiu clinic: un vaccin ar putea trata alergia la părul de pisică

Testat în prealabil pe animale, tratamentul a declanșat „o producție de anticorpi foarte puternică, capabilă să blocheze reacția alergică”, arată cei care au dezvoltat vaccinul.

Compania farmaceutică franco-canadiană Angany a demarat un prim studiu clinic care are drept obiectiv testarea pe oameni a unui vaccin pentru tratarea alergiei la părul de pisică.

Vaccinul-candidat, denumit ANG-101, are la bază dezvoltarea unei bioparticule „care imită forma şi mărimea unui virus şi a cărei suprafaţă este acoperită de mii de copii ale alergenului principal al pisicii, proteina Fel d1”, a explicat compania într-un comunicat, preluat de AFP și Agerpres.

Primii pacienți care vor participa la studiul clinic au fost recrutaţi la spitalul Royal Brompton din Londra.

Testat în prealabil pe animale, acest tratament a declanșat „o producţie de anticorpi foarte puternică, capabilă să blocheze reacţia alergică” a precizat pentru AFP cofondatorul Angany, Loic Faye.

Tratamentul actual împotriva alergiilor constă în injectarea unor doze din extrase de alergeni – însă acest proces de desensibilizare este adesea lung şi nu întotdeauna eficient. Antihistaminicele sunt utilizate de asemenea pentru ameliorarea simptomelor asociate alergiilor.

ANG-101 este primul dintr-un portofoliu de vaccinuri în dezvoltare care vizează alergiile majore de care suferă oamenii şi animalele de companie”, a subliniat Louis-Philippe Vézina, preşedinte-director general al Angany.

Tehnologia a fost dezvoltată în Franța de compania Angany Genetics, creată în 2010 şi devenită Angany după ce a fost preluat de canadieni în 2017. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe