Newsflash
Știri

Subofițerii din SCMU Cluj-Napoca au făcut un curs de resuscitare cardio-vasculară

de Florentina Ionescu - feb. 10 2023
Subofițerii din SCMU Cluj-Napoca au făcut un curs de resuscitare cardio-vasculară

Ofițerii sanitari din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” au participat la un curs de resuscitare cardio-vasculară.

În perioada 6 – 9 februarie, în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” (SCMU) din Cluj-Napoca s-a desfășurat „Cursul de resuscitare cardio-vasculară”, destinat instruirii subofițerilor sanitari, potrivit paginii oficiale de Facebook a Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale. 

curs resuscitare cardio vasculara
Sursă foto: Mr. Emilia SIMA - SCMU Cluj-Napoca

 

Activitățile de instruire s-au desfășurat sub directa îndrumare a medicilor secției cardiologie, locotenent-colonel dr. Bănuț Dan, maior dr. Bercian Crina, dr. Man Carmen și a maiorului dr. Constantin Ionuț, șeful compartimentului de primiri urgențe. 

Poligon de pregătire în situaţii de urgenţă, inaugurat la Iași 

Cursul s-a desfășurat în două etape:

- partea teoretică, prezentarea procedurilor de resuscitare cardio-vasculară și a măsurilor de prim ajutor;

- partea practică - aplicativă, exersarea procedurilor folosind manechinul de simulare Trauma HAL, special conceput pentru a satisface nevoile de instruire ale echipelor de prim ajutor și ale serviciilor medicale de urgență. 

Suport vital de bază

În prima parte a cursului, șeful compartimentului primiri urgențe, dr. Constantin Ionuț a prezentat algoritmul Basic Life Support (Suport vital de bază) și metodele de defibrilare (manuală și automată), aceasta fiind o ședință interactivă.

Partea practică - aplicativă a avut ca scop creșterea nivelului de pregătire al personalului prin antrenarea, perfecționarea și evaluarea deprinderilor personalului medico-militar în aplicarea măsurilor de acordare a primului ajutor, pregătirea pentru situații de urgență, îngrijirea răniților și evacuarea lor din câmpul tactic, în vederea asigurării unui nivel ridicat de reacție la provocările din domeniul medical.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe