Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Terapii celulare pentru DZ1 și BII

de Dr. Mariana MINEA - iun. 16 2023
Terapii celulare pentru DZ1 și BII

AstraZeneca semnează un acord cu Quell Therapeutics pentru dezvoltarea de terapii celurare.

Acordul va include dezvoltarea, producerea și comercializarea unor terapii ce vor ţinti diabetul zaharat de tip 1 (DZ1) și bolile inflamatorii intestinale (BII).

Terapia celulară folosește celule ca sursă de regenerare a unor grupuri celulare sau ca mediu de diseminare a tratamentului în corp. Celulele pot fi recoltate de la pacient sau de la un donator și vor fi cultivate sau modificate în laborator, înainte de a fi injectate pacientului. Un exemplu de terapie celulară este terapia cu celule mezenchimale.
 


Notă autor:

Sursă articol: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/astrazeneca-signs-2-bln-agreement-with-quell-develop-cell-therapies-2023-06-09/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe