Newsflash
Știri

Tg. Jiu: niciun candidat la concursul pentru medic specialist cardiolog

de L. Budin - mar. 22 2024
Tg. Jiu: niciun candidat la concursul pentru medic specialist cardiolog

Niciun candidat nu s-a prezentat la concursul pentru ocuparea a trei posturi de medic specialist cardiolog organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu la începutul lunii februarie.

Procedura urmează să fie reluată în aprilie. Potrivit Mihaelei Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale citat de Agerpres, de la începutul acestui an şi până în prezent, la SJU Târgu Jiu au fost angajaţi mai mulţi medici specialişti şi rezidenţi, scoaterea la concurs a posturilor vacante, în număr de 31, fiind aprobată prin Memorandumul din luna ianuarie.

La începutul lunii februarie au fost scoase la concurs trei posturi de medic specialist cardiologie şi nu s-a prezentat niciun candidat, urmând ca acest concurs să fie organizat din nou, şi un post medic rezident ultimul an, care a fost ocupat prin concurs. Dintre medicii nou angajaţi amintim: dr. Bianca Mihaela Făsui şi dr. Mădălin Dorian Braitoru, medici specialişti diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, care au început activitatea în cadrul SJU Târgu Jiu pe 21 februarie 2024”, a precizat Mihaela Ţicleanu.

De asemenea, au mai fost angajați un medic specialist terapie intensivă, un medic specialist oncologie, un medic specialist radiologie şi doi medici rezidenți specialitatea radiologie. 

În perioada următoare vor fi organizate concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de medici specialişti şi rezidenţi boli infecțioase, nefrologie şi epidemiologie. Vorbim despre patru posturi vacante de medic, iar perioada de înscriere a expirat pe data de 20 martie. Noii medici contribuie, prin activitatea lor, la îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor, la promovarea practicilor medicale de calitate, având o abordare empatică a nevoilor pacienţilor”, a adăugat Mihaela Ţicleanu.

Purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu a mai menționat că unitatea medicală a scos la concurs şi două posturi de registrator medical şi alte două de spălătoreasă. Cea mai mare concurență este pentru posturile de registrator medical. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe