Newsflash
ACTUALITATE Știri

Tramadol intră pe lista preparatelor aflate „sub control național”

de Magdalena Tănăsescu - ian. 11 2024
Tramadol intră pe lista preparatelor aflate „sub control național”

Persoanele care au nevoie de medicamentul Tramadol pentru a-și trata durerea moderată până la severă îl vor putea cumpăra din farmacii numai cu rețetă de la specialist.

Potrivit unui proiect de ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, medicamentul va intra pe lista „preparatelor aflate sub control naţional”.

Lista va include şi substanţele Cinolazepam şi Zopiclonă, utilizate în tratamentul insomniei cu efecte anxiolitice, sedative, anticonvulsivante şi miorelaxante.

„Ca urmare a informărilor transmise de specialişti prin intermediul Agenţiei Naţionale Antidrog, conform cărora medicamente autorizate cu conţinut de tramadol, zopiclonă şi cinolazepam sunt folosite în scop recreaţional, având potenţial semnificativ de abuz, se preconizează introducerea sub control naţional a medicamentelor care conţin aceste substanţe”, se arată în expunerea de motive a proiectului, citată de Hotnews.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe