Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Un spital din Belgia permite vizita animalelor de companie

de Florentina Ionescu - iul. 17 2023
Un spital din Belgia permite vizita animalelor de companie

Vești bune pentru iubitorii de animale: un spital din Belgia a construit un pavilion special, pentru a le permite animalelor de companie să viziteze pacienții.

Fie că este vorba despre pacienții care necesită îngrijiri paliative, fie că este nevoie de cei diagnosticați cu boli care necesită îngrijiri pe termen lung, în acest spital belgian sunt permise vizitele animăluțelor de companie, pentru a contribui la bunăstarea pacienților internați acolo, scrie Reuters.

Majoritatea spitalelor din lume nu permite vizitele animalelor de companie, din motive de igienă și din cauza riscurilor de contaminare. Vreme de ani la rând, pacienții internați pe termen lung la spitalul Sint-Trudo care își doreau să își vadă animăluțele de companie erau nevoiți să facă asta în curtea spitalului, arată sursa menționată. 

Dar plecând de la discuțiile dintre pacienții cu cancer și psihologii care lucrează în cadrul acestui spital, a luat naștere ideea de a se crea un spațiu dedicat, în interiorul spitalului. Este un spațiu separat, dar totuși conectat cu restul spitalului. Iar rezultatul este un pavilion în care sunt permise vizitele animăluțelor de companie, pavilion care a fost deschis luna trecută. 

„Pentru rezidenții din spital internați pe termen lung, sănătatea mintală este foarte importantă pentru recuperarea lor, iar reluarea legăturii cu animăluțele de companie ajută într-adevăr”, a spus purtătorul de cuvânt Miet Driesen, de la Spitalul Sint-Trudo din Sint-Truiden, Belgia. 

Fondat de o asociație de caritate pentru suma de 140.000 de euro, noul spațiu permite pacienților să își întâlnească animalele de companie preț de o oră pe săptămână. Până la acest moment sunt permise doar vizitele cățeilor și pisicilor. 


Notă autor:

Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-animal-de-casa-animal-de-companie-dragu-6865039/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe