Newsflash
Știri

USAMV Cluj-Napoca a primit decorația regală „Nihil Sine Deo”

de L. Budin - mar. 13 2024
USAMV Cluj-Napoca a primit decorația regală „Nihil Sine Deo”

Distincția i-a fost înmânată rectorului USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi, de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca a primit decorația „Nihil Sine Deo” din partea Casei Regale a României - Familia Regală a României, în cadrul unei ceremonii găzduite la Castelul Peleș. Distincția i-a fost înmânată rectorului USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi, de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, se arată pe pagina de Facebook a universității.

Pentru a onora pleiada de personalități ale ştiinţelor naturale din România care s-au succedat la catedrele şi în băncile sale, dar şi pentru a recunoaşte nivelul înalt al educaţiei universitare de ştiinţe agronomice şi veterinare pe care Universitatea îl oferă astăzi studenţilor veniţi din întreaga Europă. Pentru generozitatea cu care, alături de Casa Mea, Universitatea, prin conducerea ei, a oferit expertiza şi participarea sa activă, la refacerea şi revigorarea Domeniilor Regale deschise publicului şi la păstrarea vie a tradiţiilor horticole şi pomicole începute cu secole în urmă la Săvârşin şi Peleş”, se arată în motivarea acordării decorației. 

Decoraţia regală „Nihil Sine Deo” a fost instituită la 30 decembrie 2009, prin ordinul Majestăţii Sale Regele Mihai I. Regulamentul a fost modificat la 30 decembrie 2017, prin decret al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, iar distincția poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc. 

Decorația regală respectă cu fidelitate distincțiile create de fondatorul Casei Regale și Statului român modern, Carol I. Totodată, este un simbol al trăiniciei, continuității, tradiției și legitimității istorice a Casei Regale, se arată pe casamajestatiisale.ro. 


Notă autor:

Foto: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale/Facebook USAMV Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe