Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Livrarea medicamentelor, în aceeași zi

de Florentina Ionescu - apr. 19 2024
Livrarea medicamentelor,  în aceeași zi

Amazon Pharmacy a lansat recent un serviciu de livrare în aceeași zi a medicamentelor eliberate pe bază de reţetă (RX).

Serviciul este disponibil în New York și în Los Angeles. Reprezentanţii companiei spun că farmaciștii săi vor folosi inteligenţa artificială (AI) generativă și algoritmi de învăţare automată, pentru că aceste instrumente îi vor ajuta să proceseze reţetele mai repede și cu o acurateţe mai mare. 

Vestea celor de la Amazon Pharmacy vine cu multe beneficii. Pacienţii vor avea astfel acces mai rapid la medicamentele (pe bază de prescripţie) pentru diabet, gripă, hipertensiune arterială și alte boli frecvente. Acest serviciu este disponibil datorită faptului că au fost ridicate mai multe depozite ale companiei-mamă în apropierea marilor zone metropolitane, unde există mii de produse farmaceutice.  

În plus, instrumentele de AI vor fi folosite pentru a scana și verifica (fact-check) prescripţiile medicale scrise de mână sau documentele trimise online de farmacii. Astfel se va reduce riscul unor erori administrative.



https://www.mobihealthnews.com/news/amazon-pharmacy-launches-same-day-rx-delivery-new-york-and-los-angeles
 


Notă autor:

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe