Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Ultrasonografie ghidată prin AI

de Florentina Ionescu - apr. 19 2024
Ultrasonografie ghidată prin AI

Clarius Mobile Health și ThinkSono au introdus în Europa un nou sistem de ultrasonografie ghidată prin intermediul inteligenţei artificiale (AI).

Reprezentanţii celor două companii sunt de părere că noul sistem poate îmbunătăţi eficienţa în detectarea trombozei venoase profunde. Aplicaţia ThinkSono Guidance, ce folosește AI, se leagă cu scannerele manuale de ultrasonografie de la Clarius și astfel pot fi folosite împreună. 

Aplicaţia le permite profesioniștilor din domeniul sănătăţii care nu au pregătire în ultrasonografie să folosească scannerul pentru a colecta date în timpul examenului clinic. Datele sunt transmise apoi unui clinician, pentru a fi analizate. Datorită acestui sistem, diagnosticul poate fi stabilit mai repede, de la câteva ore la doar 15 minute.



https://www.massdevice.com/clarius-thinksono-unveil-ai-guided-ultrasound/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe