Newsflash
Știri

„Natura sub lupă”, traseu tematic dedicat biodiversității din Parcul Sticlăriei

de L. Budin - nov. 4 2022
„Natura sub lupă”, traseu tematic dedicat biodiversității din Parcul Sticlăriei

Vizitatorii Parcului Sticlăriei din Sectorul 2 al Capitalei se pot bucura începând de un traseu tematic, care încurajează explorarea speciilor de plante și animale din zonă.

Traseul a fost amenajat de Asociația Parcul Natural Văcărești și cuprinde panouri cu informații despre păsările, reptilele, amfibienii sau insectele care, puțin câte puțin, au recolonizat Parcul Sticlăriei, se arată într-un comunicat.

peisaj 1

Turul de deschidere va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie, la orele 10.00.

Proiectul este finanțat de Primăria Sectorului 2 cu 69.156 de lei și este implementat de Asociația Parcul Natural Văcărești, în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română. Pe lângă amplasarea unor panouri informative, proiectul cuprinde mai multe tururi ghidate și ateliere educative dedicate elevilor, sesiuni de inițiere în observarea și recunoașterea păsărilor.

Astfel de trasee tematice pot fi întâlnite în mod frecvent în parcurile naturale sau naționale din toată lumea, însă pentru un parc urban din România reprezintă o metodă inedită de punere în valoare a locului”, se spune în comunicat.

Parcul Sticlăriei are o poveste neobișnuită: a fost la origini o exploatare de nisip, apoi parc urban și, mai apoi, groapă ilegală de gunoi.

Redeschiderea Parcului Sticlăriei, în 2021, a însemnat, în primul rând, strângerea câtorva zeci de tone de deșeuri. S-au făcut, după aceea, intervenții peisagistice minimale.

Parcul Sticlăriei și Parcul Natural Văcărești au destule lucruri în comun, atât din punct de vedere istoric, cât și al peisajului. Așa a apărut ideea amenajării unui traseu tematic dedicat biodiversității prin, proiectul «Natura sub lupă»”, se precizează în document.

Un nas bionic ar putea permite recuperarea simțului olfactiv

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe