Newsflash
Știri

Începe a doua ediție a Forumului Național de Neurologie

de L. Budin - apr. 17 2024
Începe a doua ediție a Forumului Național de Neurologie

Se va discuta planul de implementare a componentei neurologice din Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare (SNBCC).

Peste 300 de participanți sunt așteptați în perioada 18-19 aprilie, la Palatul Patriarhiei din Bucureşti, la cea de-a doua ediţie a Forumului Naţional de Neurologie. Evenimentul e organizat de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroreabilitării şi Societatea de Neurologie din România, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

Aflată într-un amplu proces de transformare, inovare şi dezvoltare, neurologia românească, prin cei mai redutabili experţi în domeniul ai momentului, atât din ţară, cât şi din străinătate, va reuni la Palatul Patriarhiei din Bucureşti, în perioada 18-19 aprilie-2024, peste 300 de participanţi (miniştri, academicieni, directori ai celor mai importante instituţii de sănătate, cercetători ştiinţifici, cadre didactice universitare, medici, reprezentanţi ai industriei farmaceutice şi ai asociaţiilor de pacienţi) în cea mai amplă manifestare academică şi de importanţă strategică dedicată luptei împotriva bolilor cerebrovasculare şi cardiovasculare”, se arată într-un comunicat.

Evenimentul va marca un punct important în lupta împotriva patologiei vasculare, oferind o platformă multidisciplinară pentru a discuta în premieră programele, măsurile şi planul de implementare a componentei neurologice din Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare (SNBCC), lansată în consultare publică de Ministerul Sănătăţii.

Consider că rolul cel mai important al acestei ample manifestări este acela de a pune în echilibru, şi cu maximă transparenţă şi obiectivitate, ideile tuturor actorilor implicaţi în elaborarea şi implementarea unor strategii sustenabile menite să redefinească politicile de sănătate din aria bolilor cerebrovasculare şi cardiovasculare prin aducerea în prim plan a nevoilor pacienţilor, având totodată ca scop principal creşterea nivelului de sănătate a populaţiei din România, în special a categoriilor vulnerabile, prin informarea şi implementarea unui plan de reformă coerentă şi unitară din perspectiva prevenţiei, diagnosticului, tratamentului şi reabilitării”, a spus prof. univ. dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNR) şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroreabiltării (SSNN), citat în comunicat.

Anul acesta, în premieră, Forumul Național de Neurologie va organiza opt ateliere de lucru tematice:

  • Implementarea Strategiei Naţionale de Combatere a Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare;
  • Boala Parkinson - optimizarea îngrijirilor la nivel naţional;
  • Scleroză multiplă - optimizarea îngrijirilor la nivel naţional,
  • Epilepsie - optimizarea îngrijirilor la nivel naţional;
  • Prevenţia integrată a patologiei vasculare;
  • Bolile neurologice rare în România;
  • Cefalee şi migrenă - optimizarea îngrijirilor la nivel naţional;
  • Increasing Romania's capacity for neurorehabilitation (curs în limba engleză).

Una din principalele teme va fi legată de evoluția Strategiei Naţionale pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare (SNBCC) într-un context general actual, în care statisticile privind creşterea afecţiunilor cardiovasculare şi cerebrovasculare în ţara noastră sunt extrem de îngrijorătoare, se mai arată. 


Notă autor:

Sursă foto: neurology.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe