Newsflash
ACTUALITATE Știri

A 4-a ediție a Săptămânii Diversității la UMF Iași

de L. Budin - mai 7 2024
A  4-a ediție a Săptămânii Diversității la UMF Iași

Evenimentele din Săptămâna Diversității la UMF Iași vor avea în prim plan studenții și rezidenții internaționali.

Cea de a IV-a ediție a Săptămânii Diversității la UMF Iași, organizată de Centrul Cultural „I. I. Mironescu” și Serviciul Comunicare, Editură și Marketing Universitar, va avea loc în perioada 13-17 mai 2024 și cuprinde o serie de evenimente a căror temă centrală este „Acasă în România”. 

Inspirată din tema Lunii Europene a Diversității 2024, „Integrating the future of work through inclusion and diversity” (Integrarea viitorului muncii prin incluziune și diversitate), evenimentele din Săptămâna Diversității la UMF Iași vor avea în prim plan studenții și rezidenții internaționali, se areată pe news.umfiasi.ro.

Programul „Săptămânii Diversității” va include o expoziție fotodocumentară, o prelegere inedită despre apropierile culturale franceze din UMF Iași, o masă rotundă cu rezidenții străini și tururi ghidate ce vor scoate în evidență personalitatea și principalele atracții ale Iașului.

Participarea la evenimente este deschisă tuturor persoanelor interesate. Evenimentele se vor desfășura în limbile engleză și franceză.

Diversitatea înseamnă progres, respect, conștientizare, unitate și bune practici. În Universitatea noastră și, extins, în Iași, diversitatea este o resursă, prin care inovația și conlucrarea științifică și culturală trăiesc experiențe provocatoare. Evenimentele desfășurate sub egida «Săptămânii diversității» presupun o viziune integratoare, de stimulare a identităților specifice și de comunicare interculturală, un anume dinamism și o închegare armonică de idei. Diversitatea presupune o realitate mixtă, dar nu haotică. Diversitatea este frumusețea de a admira unicitatea fiecăruia”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”.

Programul Săptămânii Diversității la UMF Iași este următorul:

-Luni, 13 mai, ora 12.00, Muzeul de Istorie a Medicinei: expoziția fotodocumentară „Întâlnirea cu semenul american” (experiența lui Grigore T. Popa în America).

-Miercuri, 15 mai, ora 14.00, Aula „George Emil Palade”: conferința „Apropieri culturale francofone în UMF Iași”. Invitați: Vincent Henry și Olivier Dumas, Institutul Francez.

-Joi, 16 mai, ora 14.00, Aula „George Emil Palade”: masa rotundă „Iasi, my new home”. Invitați: Christophe Santini, rezident Neurochirurgie; Anastasia Balta, intern Medicină internă, Guillaume Bertrand, intern Cardiologie; Isabelle Renaud, intern Chirurgie vasculară; Angeliki Pafli, intern Ortopedie.

-Joi, 16 mai, ora 17.00,  UMF: turul ghidat al orașului Iași în limba franceză. Punct de plecare: „Poarta Nădejdii” (vechiul portal din fața UMF).

-Vineri, 17 mai,ora 17.00, în fața UMF: turul ghidat al orașului Iași în limba engleză.Punct de plecare: „Poarta Nădejdii”.


Notă autor:

Sursă foto: news.umfiasi.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe