Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spital de radioterapie în Satu Mare

de Magdalena Tănăsescu - mai 16 2024
Spital de radioterapie în Satu Mare

În municipiul Satu Mare a început construcţia unui spital de radioterapie, care le va putea oferi pacienţilor tratamente la standarde internaţionale.

Spitalul va fi deschis anul viitor, fiind realizat pe baza unei investiţii private în valoare de 10 milioane de euro asigurate de Amethyst Radiotherapy, cea mai mare reţea de clinici de radioterapie din Europa.

 

„Sperăm ca luna ianuarie 2025 să fie luna în care deja sătmărenii să poată fi trataţi în cadrul noului spital, aproape de familiile lor, fără a mai fi nevoiţi să facă deplasări consumatoare de timp şi resurse în alte oraşe (Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Baia-Mare etc.)”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor, într-un comunicat de presă.

 

Spitalul din Satu Mare va fi al cincelea Spital Amethyst din România. 

În noua unitate, pacienţii vor beneficia de cele mai noi tehnici de tratament oncologic atât în ceea ce priveşte radioterapia, cât şi chimioterapia. Costurile tratamentelor vor fi acoperite integral de către Casa Naţională de Sănătate şi acestea vor fi administrate şi supravegheate de către o echipă formată din peste 100 de cadre medicale. 


Notă autor:

Sursa foto: https://web.facebook.com/primariasatumare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe