Newsflash
ACTUALITATE Știri

Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de prescripție medicală

de Magdalena Tănăsescu - apr. 26 2024
Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de prescripție medicală

Un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv este avut în vedere de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Oficialul a precizat că proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor.

„Da, este similar dacă vreţi cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe - era foarte complicat - ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie”, a spus ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres

Acesta a menționat că vor exista discuții referitoare la categoriile eligibile, pentru a fi avute în vedere toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament. Pentru minore va fi necesar acordul părinţilor.

„O să vedem la minore, este problema legată şi de discuţia cu părinţii acestor minore, pentru că e bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut şi cu acordul părinţilor”, a explicat Alexandru Rafila. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe