Newsflash
ACTUALITATE Știri

Avortul în primele 12 săptămâni de sarcină ar trebui legalizat în Germania

de Magdalena Tănăsescu - mai 6 2024
Avortul în primele 12 săptămâni de sarcină ar trebui legalizat în Germania

Chiar dacă este rareori pedepsit de lege, avortul este în continuare ilegal în Germania, cu excepţia anumitor circumstanţe, cum ar fi atunci când viaţa femeii este în pericol sau când este victima unor fapte violente.

Coaliţia de centru-stânga a cancelarului Olaf Scholz a înfiinţat, anul trecut, o comisie formată din 18 experţi în medicină, psihologie, etică şi drept, pentru a analiza posibile noi reguli.

„Ilegalitatea fundamentală a avortului în faza incipientă a sarcinii este de neconceput. Parlamentarii ar trebui să ia măsuri şi să facă aceste avorturi legale şi nepedepsite”, a declarat Liane Woerner, profesor de drept penal la Universitatea Konstanz şi membră a comisiei, citată de The Guardian. 

Experții au precizat că întreruperile de sarcină în jurul celei de-a 22-a săptămâni gestaționale ar trebui să rămână interzise. De asemenea, ar trebui să fie la latitudinea parlamentarilor să decidă asupra regulilor între stadiile timpuriu şi târziu ale sarcinii.

Guvernul va stabili dacă va accepta sau nu recomandarea comisiei. Unii membri ai opoziţiei conservatoare au declarat că vor sesiza Curtea Constituţională în legătură cu orice plan de reformă.

În 2022, Germania a abolit o lege din epoca nazistă care îi împiedica pe medicii care făceau întreruperi de sarcină să ofere detalii despre procedură. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe