Carnea roșie, cea procesată, alimentele bogate în grăsimi, dulciurile se numără printre alimentele care ar putea conferi un risc crescut de cancer de sân, în special la femeile aflate în premenopauză.
Carnea roșie și cea procesată, alimentele bogate în grăsimi, precum untul, margarina sau grăsimea utilizată pentru prăjire, dar și dulciurile sunt incluse în categoria alimentelor pro-inflamatorii, care ar putea conferi un risc crescut de cancer de sân, în special în cazul femeilor aflate în premenopauză, conform unor noi cercetări.
La polul opus, fructele, legumele, ceaiul și cafeaua ar putea conferi un rol protector împotriva cancerului, având proprietăţi anti-inflamatorii.
Inflamaţia reprezintă una dintre caracteristicile distinctive ale carcinogenezei.
Dieta contribuie la starea de inflamaţie cronică de grad scăzut, dar niciun component dietetic singular, cu excepţia alcoolului, nu a fost direct asociat cu cancerul de sân, a explicat Carlota Castro-Espin, doctorand la Institutul Oncologic Catalan din Catalonia, în cadrul evenimentului „Nutrition 2021 Live Online”, desfășurat sub egida American Society for Nutrition în intervalul 7-10 iunie.
1. Reuters Health
2. https://nutrition.org/nutrition-2021-live-online-highlights/
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe