Newsflash
Internaționale

Europa va avea o lună noiembrie cu temperaturi peste medie

de L. Budin - nov. 2 2022
Europa va avea o lună noiembrie cu temperaturi peste medie

Prognozele meteo pe termen lung realizate de firmele de specialitate Maxar Technologies LLC şi Marex arată că Europa va avea o lună noiembrie cu temperaturi peste medie.

Aceasta este o veste bună pentru gospodăriile îngrijorate de costurile cu încălzirea, dar şi pentru guverne, preocupate să menţină stocurile de gaze, informează Bloomberg și Agerpres.

noiembrie

Cu toate acestea, episoadele de vreme rece nu pot fi excluse pentru luna noiembrie precum şi pentru sezonul de iarnă”, a spus Matthew Dross, meteorolog la Maxar.

Vremea blândă va continua pe tot parcursul lui noiembrie, spune Matthew Dross. Alte prognoze arată o posibilă revenire la temperaturile normale pentru această perioadă în a doua jumătate a lunii.

Toamna aceasta a fost deja neobişnuit de caldă în Europa, în octombrie înregistrându-se cel mai mic număr de zile în care a fost nevoie de pornirea instalaţiilor de încălzire de după anul 2000.

O lună noiembrie călduroasă nu ar rezolva problemele cu energia ale Europei, dar ar întârzia debutul perioadei în care cetățenii ar trebui să recurgă la încălzirea locuințelor şi ar oferi decidenţilor un spaţiu de manevră.

Şi dacă regiunea va fi scutită de un val de frig la iarnă, aşa cum prognozează cercetătorii de la Climate Change Service, consumatorii ar putea beneficia şi ei de o pauză de la cea mai gravă criză a costului vieţii din ultimele decenii.

PRIMER: o parte din medicamentele fabricate în țară ar putea să dispară

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe