Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Un dispozitiv ce poate fi purtat pe piept ajută în simptomele de Parkinson

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 9 iunie 2022, ora 16:16

Dispozitivul CUE1 va fi în curând în centrul unui studiu clinic de mari dimensiuni și ar putea fi util în cazul simptomelor bolii Parkinson.

Un dispozitiv intitulat CUE1 care se aplică pe piept ar putea ajuta la reducerea simptomelor în boala Parkinson, scrie newatlas.com

dispozitiv parkinson

Pacienții cu boala Parkinson se confruntă cu multiple simptome, printre care lentoarea în mișcare și o rigiditate a mușchilor. Însă un nou dispozitiv din categoria celor ce pot fi purtate de oameni (wearables) ar putea ajuta la ameliorarea acestor simptome, prin emiterea unui semnal pe pieptul utilizatorului.

Cunoscut sub numele de CUE1, dispozitiul este acum în curs de dezvoltare de compania Charco Neurotech din cadrul Imperial College London, arată sursa menționată. Acest aparat este lipit temporar pe pielea utilizatorului, mai precis, pe stern, acolo unde aparatul folosește motorul electric pentru a furniza un model ritmic de vibrații.

Această „stimulare vibrotactilă” axată pe acea zonă produce semnale către nervi care sunt transmise mai departe către creier, acolo unde se crede că reduc activitatea unei anumite frecvențe (numită frecvența beta) din cortexul motor și din alte structuri din componența creierului. Se crede că activitatea excesivă beta în aceste regiuni este responsabilă pentru problemele motorii apărute la pacienții diagnosticați cu boala Parkinson.

În plus, vibrațiile din dispozitiv pot servi drept indicatori generați din exterior care îndeamnă persoana să se miște.

Aparatul CUE1 poate funcționa ca dispozitiv de sine stătător activat prin apăsarea unui buton, însă el funcționează și cu ajutorul unei aplicații care poate fi folosită pentru a ajusta puterea și frecvența vibrațiilor. Aplicația poate fi utilizată și pentru a seta alarme și remindere, pentru a nota simptomele bolii Parkinson.

Prețul cu care acest dispozitiv ar putea fi vândut este de aproape 295 de lire.

Etichete: Boala Parkinson boala parkison Parkinson simptome parkinson vibratii dispozitiv

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.