Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

BioNtech va solicita aprobarea vaccinului său pentru copiii de 5-11 ani

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 13 septembrie 2021, ora 13:20

BioNTech va solicita aprobarea vaccinului său anti-COVID, dezvoltat în comun cu gigantul farmaceutic american Pfizer, pentru utilizare la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Anunțul a fost făcut de directorul executiv al BioNTech, Ozlem Tureci, scrie dpa.

BioNTech

„În săptămânile următoare vom transmite rezultatele studiului nostru pe copiii de 5-11 ani autorităților din întreaga lume și vom solicita aprobarea acestui vaccin pentru aceste grupe de vârstă, și aici, în Europa”, a precizat Tureci pentru revista Der Spiegel.

Ozlem Tureci a menționat că compania, cu sediul în Mainz, vestul Germaniei, a început să pregătească producerea vaccinului pentru copii, care este același cu cel utilizat pentru adulți, dar va fi administrat în doze mai mici.

Compania germană BioNTech evaluează în prezent date privind copiii mai mici, cu vârsta de doar șase luni, rezultatele urmând să fie prezentate până la sfârșitul anului.

Etichete: biontech vaccin anti-COVID vaccinare copii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.