Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

CDC: vaccinurile noi anti-COVID sunt eficiente 54% în prevenirea simptomelor

de Florentina Ionescu - feb. 5 2024
CDC: vaccinurile noi anti-COVID sunt eficiente 54% în prevenirea simptomelor

Noile vaccinuri împotriva COVID-19 sunt eficiente în proporție de 54% în prevenirea simptomelor bolii, arată Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor – CDC – din Statele Unite ale Americii.

Cele mai noi versiuni ale vaccinurilor împotriva COVID-19 au fost în proporție de 54% eficiente în prevenirea infecțiilor simptomatice în rândul adulților, otrivit primului studiu din Statele Unite ale Americii care a evaluat cât de bine funcționează la momentul actual aceste vaccinuri, scrie Associated Press

Vaccinurile noi au devenit disponibile anul trecut și au fost special concepute pentru a proteja mai bine împotriva variantelor mai recente ale coronavirusului SARS-CoV-2. În studiul despre care s-a vorbit joia trecută, CDC a monitorizat 9.000 de persoane care au fost testate pentru COVID-19 în farmaciile Walgreens și în alte locații, verificându-se astfel care persoane au fost testate pozitiv și dacă acestea își făcuseră sau nu unul dintre vaccinurile noi împotriva bolii. 

Rezultatul ce se referă la o eficacitate de 54% este similar cu ceea ce s-a raportat în alte țări și, totodată, se referă la ceea ce s-a raportat în privința versiunii anterioare a vaccinului, a declarat Ruth Link-Gelles, epidemiolog care lucrează pentru CDC, autorul principal al studiului. 

Studiile care vor veni cu noi rezultate pe această temă, mai târziu în decursul anului 2024, vor evalua cât de eficient a fost vaccinul în prevenirea simptomelor suficiente de severe pentru a determina pacientul să meargă la cabinetul unui medic ori pentru a-l determina să fie internat în spital din cauza COVID-19, a adăugat Ruth Link-Gelles. 

CDC recomandă ca noile vaccinuri anti-COVID să fie făcute de persoanele cu vârsta de 6 luni și peste, dar majoritatea americanilor nu și-au făcut vaccinul împotriva acestei boli. Cele mai recente date de la CDC sugerează că doar aproximativ 22% dintre adulții din Statele Unite ale Americii și-au făcut dozele de vaccin COVID-19 și că doar 11% dintre copiii americani au acest vaccin. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe