Newsflash
Știri

Rezoluţii pentru sănătate în 2023

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - ian. 6 2023
Rezoluţii pentru sănătate în 2023

Asociaţia Medicală Americană a publicat mai multe sugestii pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos. În primul rând, specialiștii subliniază importanţa activităţii fizice.

p3

Adulţii ar trebui să practice zilnic exerciţii fizice – cel puţin 150 de minute săptămânal de exerciţii de intensitate moderată și 75 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână. Modificări mici ale stilului de viaţă pot avea un impact pe termen lung, subliniază specialiștii.

        Alte recomandări vizează managementul stresului, o dietă echilibrată, un somn de cel puţin 7,5 ore pe noapte, practicarea yoga, meditaţiei și psihoterapiei. Se recomandă consumul unor alimente mai puţin procesate și evitarea băuturilor dulci, în special a celor cu zahăr adăugat. Se propune limitarea consumului de carne roșie, a alimentelor procesate și alegerea unor produse pe bază de plante, în special a uleiului de măsline, a nucilor sau a seminţelor. Pentru hidratare trebuie aleasă apa, întrucât chiar și sucurile naturale de fructe au fost asociate cu o creștere a riscului de mortalitate.

        Alcoolul trebuie consumat cu moderaţie. Sistarea fumatului, vaccinarea și efectuarea controalelor medicale periodice sunt alte sfaturi pentru a începe un an în forţă și cu alegeri sănătoase.

 


Notă autor:

https://www.usnews.com/news/health-news/articles/2022-12-30/americas-doctors-offer-up-healthy-resolutions-for-2023

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe