Newsflash
Știri

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj devine unitate medicală COVID-19

de Dorina Novac - iul. 31 2020
Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj devine unitate medicală COVID-19

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va deveni, începând de săptămâna viitoare, unitate medicală pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis, joi seara, ca Spitalul Clinic de Recuperare să devină unitate medicală pentru tratarea pacienților cu coronavirus, începând cu data de 5 august, ora 08:00.

spital cluj-napoca
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca/ Facebook 

 

„Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcţionale, saloane cu băi proprii, experienţa anterioară COVID, apropierea faţă de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienţilor la secţia de Terapie Intensivă”, a anunţat prefectul Mircea Abrudean, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că ambulatoriul şi baza de tratament vor fi păstrate şi vor funcţiona în continuare, existând circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel încât nu există riscul ca unii angajaţi să intre în şomaj tehnic.

„De asemenea, secţia de Aritmologie, unică în regiune, cu lista de aşteptare pentru pacienţi de peste 1 an, va rămâne operaţională. Evoluţia epidemiologică este una în creştere, deşi am încercat să evităm deschiderea unui al treilea spital COVID nu putem să riscam să rămânem fără locuri pentru pacienţii pozitivi”, a mai spusprefectul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe