Newsflash
Știri

Autism Voice pregătește primul Institut de Autism din România

de Dorina Novac - nov. 30 2021
Autism Voice pregătește primul Institut de Autism din România

Organizația nonguvernamentală Autism Voice își propune să deschidă, în 2022, Institutul Autism Voice, primul Centru Multifuncțional de Recuperare și Cercetare in Autism.

Acesta este un proiect unic în România ce va oferi atât programe complexe de intervenție terapeutică dedicate copiilor și tinerilor diagnosticați cu autism, cât și cercetare în domeniu.

Autism voice

Institutul Autism Voice va ocupa o suprafață de peste 1,000 de metri pătrați în București, va include atât zone dedicate cercetării și dezvoltării programelor de terapie (ABA, psihoterapie, logopedie, kinetoterapie), cât și săli de lucru, în care vor avea loc ședințe de terapie, de integrare școlară, formare profesională, evaluare, consiliere, toate necesare copiilor, tinerilor sau adulților afectați.

Autism Voice, care, de peste 13 ani le oferă o voce copiilor și tinerilor cu tulburări de spectru autist, a realizat, în luna octombrie, un experiment, ce a avut loc în centrul comercial Sun Plaza, din București.

Asociația a invitat o serie de persoane publice și vizitatori ai mallului într-o încăpere care le-a permis acestora să fie martori la un episod de frustrare al unui copil cu tulburări de spectru autist (TSA), ce se află în îngrijirea terapeuților Autism Voice.

„Credem că este timpul să nu mai ignorăm partea dificilă și stigmatizată a autismului, ci să generăm cunoaștere, înțelegere și soluții. Orice părinte știe cât de grele sunt momentele de plâns ale copilului său, cât de insuportabil este să nu-l poată ajuta când se simte rău sau când este bolnav. Părinții copiilor cu autism trăiesc astfel de experiențe în fiecare zi. Lipsa statisticilor din România este adesea o piedică enormă în accesarea resurselor financiare necesare. Împreună, putem să construim mai mult pentru societatea noastră și putem să avem grijă de copiii noștri, indiferent de dificultățile pe care le au pe termen lung”, a declarat Anca Dumitrescu, președinte Autism Voice.

Autism Voice demarează o campanie națională în rândul persoanelor fizice și a companiilor, pentru a strânge suma de 270.000 de euro, necesară înființării institutului.

Conform estimărilor, 1 din 54 de copii suferă de o astfel de afecțiune. Foarte mulți dintre aceștia nu beneficiază de ajutor, confruntându-se cu o serie întreagă de piedici, de la stigmatul social asociat, la numărul mic de terapeuți acreditați si costurile ridicate ale terapiei, ce variază între 3.000 și 7.000 lei pe lună.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe