Newsflash
Știri

Emilian Popovici: Riscul de deces la adultul nevaccinat anti COVID e de 68 de ori mai mare

de Florentina Ionescu - feb. 21 2022
Emilian Popovici: Riscul de deces la adultul nevaccinat anti COVID e de 68 de ori mai mare

Medicul Emilian Popovici, președintele Societății Române de Epidemiologie, atrage atenția asupra riscului mai mare de boală în cazul adulților care nu se vaccinează împotriva COVID-19.

În opinia dr. Emilian Popovici, vicepreședinte al SREPI, decizia de a nu te vaccina este un factor de risc modificabil pentru deces. El explică, totodată, de ce unele țări pot să renunțe la măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19, decizie care are legătură cu acoperirea vaccinală din respectivele state. 

emilian popovici 2015

„Decizia de a nu te vaccina pentru infecția cu virusul acesta nenorocit este un factor de risc modificabil de deces, tot așa cum este decizia de a nu renunța la fumat a unui fumător, pentru a preveni un potențial deces datorat fumatului! Și intr-un caz și în celălalt riscul poate fi foarte semnificativ redus printr-o singură hotărâre și aceasta este aceea de a te vaccina pentru prima situație sau de a renunța la fumat pentru a doua”, a explicat medicul epidemiolog Emilian Popovici pe pagina sa oficială de Facebook.

El a precizat, în comparație cu adultul vaccinat împotriva COVID-19 cu schemă completă, la adultul nevaccinat riscul de deces de pe urma acestei boli este de zeci de ori mai mare: 

„Să nu uităm că riscul unui adult nevaccinat de a deceda în urma infectiei COVID-19 este de 68 de ori mai mare decât cel al unui adult care a primit cele două doze plus doza booster și să avem în vedere că Danemarca și Suedia au putut să renunțe la măsuri nu pentru că virusul nu ar mai circula la ei, ci pentru că atât danezii căt și suedezii sunt majoritar vaccinați! Este rezumatul celor scrise de Benjamin Mazer într-un articol cu titlul «Covid nu se va sfârșit precum gripa, ci va fi precum fumatul»!”. 

Epidemiolog: e posibil un val 6 al pandemiei, cauzat de BA.2 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe