Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Împrumut BEI pentru UMF „Carol Davila”

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 16 aprilie 2021

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a aprobat un nou împrumut, în valoare de 24 de milioane de euro, pentru îmbunătăţirea infrastructurilor de cercetare, academice și studenţești la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Împrumutul face parte din iniţiativa de investiţii în învăţământul superior a BEI, în valoare de 100 de milioane de euro, se arată într-un comunicat primit pe adresa redacţiei.

Investiţia include renovarea Facultăţii de Medicină și construirea a două noi centre de cercetare medicală dedicate. Finanţarea va sprijini, de asemenea, investiţii în eficientizarea energetică în campusul universitar. „Dincolo de importanţa acestui proiect pentru dezvoltarea învăţământului și cercetării de excelenţă, restaurarea Facultăţii de Medicină are o importanţă istorică și culturală pentru București și pentru ţară, clădirea fiind o moștenire arhitecturală emblematică”, a spus prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila”.

Noul împrumut va transforma mediul de învăţare, va sprijini educaţia a mii de studenţi, va consolida cercetarea medicală, creând sute de noi locuri de muncă. (Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei)

Etichete: UMF „Carol Davila” renovare medicină

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC