Newsflash
Știri

Peste 1 milion de români s-au vaccinat anti-COVID la medicul de familie

de - ian. 14 2022
Peste 1 milion de români s-au vaccinat anti-COVID la medicul de familie

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a informat că peste un milion de persoane au fost imunizate împotriva coronavirusului, în cabinetele medicilor de familie.

Au contract încheiat cu casele de asigurări de sănătate 3.446 de cabinete de medicină de familie, a spus președintele CNCAV, citat de Agerpres.

vaccinare-covid-adult-familie

Sunt peste 1.016.000 de persoane vaccinate până la acest moment din data de 4 mai, de când a debutat vaccinarea în cabinetele de medicină de familie, (...) 155 de spitale publice care au vaccinat până la acest moment peste 44.600 de persoane de pacienţi cu afecţiuni cronice şi 26 de spitale private în care au fost vaccinaţi peste 7.100 de pacienţi”, a spus medicul militar.

În cabinetele de medicină de familie se pot vaccina şi copiii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani, în măsura în care medicul de familie va face solicitare de doze de vaccin anti-COVID pediatric, după aceleaşi proceduri folosite pentru celelalte tipuri de vaccinuri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe