Newsflash
Știri

Rafila: restricțiile vor fi ridicate când scade numărul pacienților ATI

de L. Budin - feb. 14 2022
Rafila: restricțiile vor fi ridicate când scade numărul pacienților ATI

Media numărului de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 este în scădere, dar ridicarea restricţiilor trebuie să fie corelată cu numărul de persoane internate la ATI, a precizat ministrul Sănătății.

Cifrele arată un trend descendent al cazurilor COVID, la fel și al numărului de decese, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

oameni-strada-covid4

Acest trend descendent al numărului de cazuri semnalate trebuie să se cupleze cu alţi doi indicatori, ca să putem să discutăm într-adevăr de ridicarea restricţiilor şi chiar despre o eventuală renunţare la starea de alertă la un anumit moment. În primul rând, este vorba despre scăderea numărului de persoane care sunt internate, dar mai ales despre scăderea numărului de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă”, a explicat ministrul.

El a adăugat că nu se pot aplica măsuri de relaxare până ce gradul de ocupare a secţiilor ATI nu scade în mod susţinut.

Uitându-ne la modul în care numărul de cazuri scade, sigur că o să ne punem această problemă, a ridicării stării de alertă în perioada următoare - dar, până se ridică starea de alertă, sigur că anumite restricţii, cum ar fi, de exemplu, utilizare măştii în aer liber, s-ar putea renunţa la ele”, a explicat ministrul.

El a menţionat că restricţia de a purta mască de protecție în aer liber ar putea fi ridicată, probabil, într-un interval de 2-3 săptămâni, „dacă numărul de cazuri scade consistent”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe