Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMF Cluj: Departamentul Studenți Internaționali are un nou director

de L. Budin - mai 7 2024
UMF Cluj: Departamentul Studenți Internaționali are un nou director

Conf. dr. Cosmin Caraiani este noul director al Departamentului Studenți internaționali din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Conf. dr. Cosmin Caraiani este medic primar Radiologie și Imagistică medicală din anul 2015 și, din 2018, cadru didactic al UMF „Iuliu Hațieganu” la disciplina „Radiologie și Imagistică medicală. Medicină nucleară”, se arată pe pagina de Facebook a universității clujene. 

Cu o experiență în domeniul imagisticii medicale de peste 15 ani, conf. dr. Cosmin Caraiani s-a format profesional în Clinica Medicală 3 și în Clinica de Radiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și parțial la Nimes, în Franța, domeniul său de expertiză fiind reprezentat de imagistica abdominală și pelvină, precum și de imagistica oncologică. 

Este printre promotorii, în Cluj-Napoca, a imagisticii căilor biliare și pancreasului, a imagisticii hepatice cu utilizarea produsului de contrast hepatocitar-specific, a imagisticii intestinului și imagisticii IRM a prostatei.

Are o bogată activitate științifică fiind autor sau coautor a peste 60 de articole ISI și BDI. A participat, ca speaker invitat sau cu lucrări științifice, la numeroase congrese și conferințe naționale și internaționale. 

De asemenea, conf. dr. Cosmin Caraiani este autorul cărții „Imagistica în bolile ficatului”, precum și autor sau coautor la 20 de capitole de carte, dintre care șapte apărute în tratate de specialitate. A coordonat numeroase lucrări de diplomă și este inițiatorul și coordonatorul științific al Cercului Studențesc de Imagistică Abdominală, se mai arată în postare. 

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe