Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Uzbekistan: proces în cazul siropurilor de tuse

de Dr. Mariana MINEA - aug. 18 2023
Uzbekistan: proces în cazul siropurilor de tuse

Statul Uzbekistan dă în judecată 21 de persoane care, prin poziţia lor, au făcut posibilă pătrunderea pe piaţă a unor siropuri de tuse neconforme, responsabile pentru moartea a 65 de copii.

Toţi cei acuzaţi sunt cetăţeni ai Uzbekistanului. Anterior, autorităţile din această ţară anunţaseră un număr de 21 de decese pediatrice din cauza siropurilor de tuse contrafăcute. Printre cei acuzaţi se numără foști oficiali responsabili cu importarea medicamentelor și directorul executiv al unei companii care a importat și distribuit aceste medicamente, transmite Reuters. Acuzaţiile includ evaziunea fiscală, vânzarea de medicamente contrafăcute sau care nu întrunesc standardele, abuzul în serviciu, neglijenţa, falsul intelectual și darea/luarea de mită.

Siropurile de tuse erau importate din India, unde au fost produse de compania Marion Biotech. Autoritatea de reglementare indiană a retras companiei autorizaţia de fabricaţie, iar trei dintre angajaţii companiei – doi chimiști și un director de operaţiuni – au fost arestaţi.


Notă autor:

https://www.reuters.com/world/asia-pacific/uzbekistan-starts-trial-over-65-child-deaths-linked-contaminated-cough-syrups-2023-08-11/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe