Newsflash
Știri

Ziua Independenței Ucrainei: flashmob și mulțumiri pentru România

de L. Budin - aug. 25 2022
Ziua Independenței Ucrainei: flashmob și mulțumiri pentru România

Peste 100 de adulţi şi copii s-au adunat miercuri, 24 august, în Piaţa Universităţii, pentru a sărbători Ziua Independenţei Ucrainei și pentru a le mulțumi românilor.

Evenimentul a avut loc din dorinţa cetăţenilor ucraineni de a-și exprima recunoștința şi, în acelaşi timp, de a celebra Ziua Independenţei Ucrainei, informează Agerpres.

ucraina-romania
Sursă foto: Facebook Asociația Zi de Bine

 

Sunt aproape 100 de ucraineni, adulţi şi copii, care vin săptămânal la Centrul comunitar Zi de Bine şi care vor, prin muzică şi prin dans, să spună mulţumesc”, a declarat Melania Medeleanu, preşedintele Asociaţiei Zi de Bine.

Ea a precizat că în cadrul centrului comunitar au fost create oportunităţi de acţiune pentru comunitatea ucraineană. Peste 1.500 de cetățeni ai țării vecine au trecut prin centru de la începutul războiului.

Am făcut toate aceste ateliere dedicate comunităţii pentru ca ei să vină şi să găsească în centrul comunitar un spaţiu în care să se plaseze, să se relaxeze, să se simtă în siguranţă, să plângă dacă au nevoie, să înveţe lucruri noi, dar uşor-uşor acestea au fost doar pretexte pentru a crea comunitatea. (...) Şi e foarte frumos când vine un om care nu reuşea să ridice privirea din pământ acum şase luni şi acum vine cu zâmbetul pe buze la tine şi spune: «Am o idee, vreau să facem ceva». Şi am făcut seri culturale româno-ucrainene, am făcut tot felul de evenimente care au pornit de la nevoile şi ideile lor”, a explicat Melania Medeleanu.

Activiștii Greenpeace România protestează în mijlocul albiei secate a Dunării

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe