Newsflash
Știri

„Păstrăm umanitatea vie” - Ziua mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii

de L. Budin - mai 8 2024
„Păstrăm umanitatea vie” - Ziua mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii

Data de 8 mai este ziua de naştere a omului de afaceri elveţian şi a voluntarului Henry Dunant (1828-1910), din iniţiativa căruia a apărut Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie.

În această zi este onorată moştenirea lăsată de Henry Dunant şi este adus un omagiu milioanelor de voluntari şi personalului care lucrează alături de oamenii care au nevoie de protecţie, asistenţă, asistenţă medicală, ajutor social şi solidaritate, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR), informează Agerpres.

Astăzi este despre noi, cei care ne numim cu mândrie Oameni de #CruceRoșie.Dar este și despre voi, toți aceia care ne susțineți, zi de zi, să ducem umanitatea mai departe. La mulți ani tuturor lucrătorilor umanitari, de Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii! Păstrăm Umanitatea Vie și în 2024”, stă scris pe pagina de Facebook a Crucii Roșii Române. 

Voluntarii şi personalul Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt adesea primii care răspund la o criză sau un dezastru, subliniază Kate Forbes, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Într-o perioadă de polarizare şi dezumanizare a diferitelor grupuri, inclusiv migranţi, comunităţi învecinate şi chiar lucrători de prim ajutor, mişcarea noastră întăreşte principiul de bază al umanităţii, mai ales în locurile în care este cel mai esenţial pentru menţinerea Umanităţii în viaţă”, se arată în mesajul transmis de  Kate Forbes.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Crucea Roșie Română

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe