Newsflash
Știri

8 septembrie, Ziua mondială pentru terapie fizică - kinetoterapie

de L. Budin - sept. 8 2023
8 septembrie, Ziua mondială pentru terapie fizică - kinetoterapie

Tema principală în acest an este artrita, cu focus asupra unor forme de artrită inflamatorie, inclusiv artrita reumatoidă şi spondiloartrita axială.

Ziua mondială pentru terapie fizică - kinetoterapie este marcată în fiecare an la 8 septembrie, în vederea creşterii nivelului de conştientizare în privinţa rolului profesiei în menţinerea şi îmbunătăţirea mobilităţii şi independenţei individului.

În acest an, tema principală pentru Ziua mondială pentru terapie fizică - kinetoterapie se va concentra pe artrită, cu focus asupra unor forme de artrită inflamatorie, inclusiv artrita reumatoidă şi spondiloartrita axială. 

Stabilită în 1996 de Confederaţia Mondială pentru Terapie Fizică (WCPT), această zi reprezintă data fondării organizaţiei, în 1951. La înfiinţare, WCPT număra 11 organizaţii membre, ajungând în prezent la peste 120 de organizaţii, ce cuprind peste o jumătate de milion de fizioterapeuţi din întreaga lume, informează Agerpres.

Terapia fizică este una dintre profesiile aliate din domeniul sănătăţii, care, prin utilizarea forţei mecanice şi mişcărilor, remediază deficienţele şi promovează mobilitatea articulară şi funcţia motorie. Prin tratament se urmăreşte ameliorarea şi tratarea simptomelor în cazul afecţiunilor musculare, metabolice (obezitatea), neurologice (accidente vasculare, Parkinson, paralizie), al tulburărilor reumatologice (poliartrita reumatoidă, coxartroză, gonartroză sau al bolilor congenitale (distrofia neuro-musculară, luxaţie congenitală de şold, tetraplegie), se arată pe site-ului centrokinetic.ro.

Ajută la reabilitarea pacientului după o accidentare, o intervenţie chirurgicală sau o afecţiune invalidantă. Unul dintre cele mai importante beneficii ale terapiei fizice este că pacienţii ajung să-şi gestioneze cu mai multă uşurinţă durerea şi afecţiunile cronice. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe