Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Cheia longevității în variantă modernă

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE marţi, 9 august 2016

     Fenilcetonuria, o boală metabolică congenitală, asimptomatică, are un impact major în starea de sănătate a populației. Tratarea ei corectă impune echipă multi­disciplinară: medic pediatru, me­dic specializat în boli metabolice, bio­chimist, psiholog, neurolog, medic de familie, rolul-cheie fiind deținut de nutriționist. În România, această boală necesită un nou tip de abordare de la screening până la tratament și monitorizare, explică, în revista Maramureșul medical, nr. 64, din luna iunie, Minodora-Laura Petreuș, președinta unei asociați de bolnavi cu această boală, din Baia Mare. Trecând peste „Defularea salvatoare“, semnat de dr. Ieremia Langhel, îmi atrage atenția titlul unui articol semnat de dr. Marius Dan Pop și kinetoterapeut Andrada Pop, ambii specializați în acupunctură: „Secretele întineririi și longevității“. „Prea mult râs vatămă organele interne, prea multă mânie face pulsul să fluctueze, prea multe preferințe ne umple de prejudecăți și prea multe antipatii ne deprimă“. Pe baza acestei concepții, arată autorii, doctorul Sun Simiao a alcătuit un ghid de longevitate detaliat succint aici. Intenționat, sau poate nu, articolul următor, semnat de farm. Oana Pop, face o incursiune în măruntaiele unui preparat cu argintul coloidal-ionic, printre multele beneficii ale sale fiind și – ați ghicit! – longevitatea.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.