Newsflash
Știri

Beatrice Mahler, despre praful saharian și impactul asupra pacienților cu boli respiratorii

de L. Budin - apr. 25 2024
Beatrice Mahler, despre  praful saharian și impactul asupra pacienților cu boli respiratorii

Personale sănătoase nu au riscuri imediate prin expunerea la praf saharian, însă prezența lui în aer poate să aibă un impact direct asupra pacienților cu boli respiratorii cronice, explică managerul Institutului „Marius Nasta”.

Praful saharian poate să îi afecteze pe cei cu astm, bronhopneumopatie cronică obstructivă ( BPOC), bronșiectazii, explică Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București. Elementele pe care praful saharian le conține, ajunse în căile aeriene, produc o agresiune chimică, care poate fi responsabilă de un episod acut al bolii cronice, subliniază specialistul, pe pagina sa de Facebook. 

Persoanele bolnave trebuie să evite să iasă din casă în momentul în care sunt astfel de atenționări, iar dacă momentul nu poate fi evitat, medicația de rezervă sau utilizarea dozei suplimentare recomandată de medicul pneumolog în scrisoarea medicală este indicat să o utilizeze”, adaugă Beatrice Mahler. 

Riscul apariției simptomelor îl au și persoanele cu alergii.

Persoanele sănătoase pot să aibă o senzație de disconfort, însă mecanismele de apărare de la nivelul căilor aeriene fiind eficiente, riscul de îmbolnăvire nu există”, mai arată Beatrice Mahler. 

Se poate manifesta o tuse trecătoare sau strănutul -  simptome care nu sunt altceva decât modalități prin care organismul elimină particulele ajunse în căile aeriene. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe