Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Zentiva România raportează o cifră de afaceri de 203 milioane de euro

Viața Medicală
L. Budin marţi, 10 mai 2022, ora 16:41

Grupul Zentiva marchează 60 de ani în producția de medicamente în România și raportează o cifră de afaceri de 203 milioane de euro în 2021, care îl plasează în topul producției de medicamente.

Fondată în 1962, unitatea de producție Zentiva din București a reprezentat baza de dezvoltare a grupului pe piața locală, care acum reunește două fabrici de medicamente în Capitală, se arată într-un comunicat.

Zentiva 2

Zentiva a trecut prin transformări majore în cei 60 de ani de existență. Cu precădere, ultimii 30 de ani reprezintă reinventarea sa într-un producător modern de generice accesibile, de înaltă calitate. Deși a rămas pe același amplasament de la fondare, puține mai pot fi recunoscute din fabrica noastră în urma investițiilor de 44 milioane Euro realizate doar în ultimii 12 ani. Păstrăm  cultura responsabilității în producția de medicamente, tradiția, pasiunea și experiența pentru a le transfera în viitor, cu același angajament de a sprijini milioane de pacienți, medici, angajați, parteneri, comunități și un viitor mai bun și mai sustenabil pentru toți”, a declarat Simona Cocoș, directorul general Zentiva România și Republica Moldova.

Grupul va continua să investească anual în extinderea producției de medicamente la cele două fabrici din București, investiții cu precădere în tehnică și tehnologie de producție de ultimă oră. În 2021, compania  a lansat 13 molecule acoperind ariile terapeutice oncologie, cardiovascular, durere, antivirale, dermatologie, pneumologie și vitamine.

În perioada următoare, Zentiva intenționează să accelereze lansarea de noi medicamente pentru afecțiuni din cardiologie, oncologie, sistem respirator și diabet, care să asigure pacienților de azi și de mâine opțiuni terapeutice moderne.

Grupul își reconfirmă angajamentul de a asigura o lume mai sustenabilă. Fabricile Zentiva din Romania folosesc 100% energie verde, iar la nivel de grup, inclusiv in România, s-a stabilit obiectivul de a deveni neutru din punct de vedere al amprentei de carbon, până în 2030, se subliniază în comunicat.

Sub inițiativa PlanetZ, compania va continua proiectele de reducere a utilizării de resurse și va optimiza volumul de deșeuri din producție și operațiunile curente. Își va menține angajamentul pentru mediu prin acțiuni în comunitate, ajutând la reabilitarea zonelor defrișate - o contribuție începută în 2019 și care va ajunge anul acesta la 47.000 de arbori plantați în zona Munților Făgăraș.

Perspectivele de viitor ale Zentiva vor continua să vizeze performanța operațională și îndeplinirea misiunii de a crește accesibilitatea pacienților la tratamentele de înaltă calitate, moderne, prin furnizarea de medicamente generice. Acestor direcții adaugăm și alte dimensiuni, de mediu, sociale și de guvernanță, fundamentale pentru noi și lumea în care trăim. Vreau să le mulțumesc colegilor noștri și nenumăratelor generații care au fost parte din Zentiva și alături de pacienți în acești 60 de ani. Pasiunea și responsabilitatea lor sunt esențiale pentru noi, de aceea vom crește ceea ce am cultivat cu grijă în compania noastră – un mediu de lucru în care să se simtă în siguranță, respectați, apreciați, unde pot crește și unde se pot împlini”, a spus Simona Cocoș. 

În prezent, Zentiva este cel mai mare producător de generice de pe plan local, în volume vândute.

EFPIA: măsuri pentru acces rapid şi echitabil la medicamente novatoare

Etichete: aniversare zentiva romania estimare cifra de afaceri top productie medicamente medicamente generice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.