Newsflash
ACTUALITATE Industria farmaceutică Internaționale

Eli Lilly spune că vânzările medicamentului antidiabetic Mounjaro au crescut cu 65%

de Florentina Ionescu - feb. 14 2024
Eli Lilly spune că vânzările medicamentului antidiabetic Mounjaro au crescut cu 65%

Vânzările medicamentelor antidiabetice și ale medicamentelor pentru slăbit situează compania farma Eli Lilly pe o poziție și mai bună decât s-ar fi așteptat reprezentanții săi.

Compania Eli Lilly a înregistrat o cerere tot mai mare pentru tratamentele împotriva diabetului și tratamentele pentru scăderea în greutate din portofoliul său. Reprezentanții săi au spus că au încheiat anul 2023 mai bine decât s-ar fi așteptat din punct de vedere financiar, scrie Associated Press. 

Reprezentanții Eli Lilly au declarat recent că veniturile companiei ar putea să crească în anul 2024 chiar și cu 22%. Explicația este că două medicamente-vedetă care se vând foarte bine (medicamentul Mounjaro pentru diabet și medicamentul pentru slăbit Zepbound) au câștigat mult din cota de piață, arată sursa citată. Dar compania încă se luptă pentru a produce cantități suficiente din Mounjaro pentru a satisface cererea tot mai mare pentru acest medicament.

Potrivit AP, vânzările medicamentului Mounjaro au crescut cu 65% până la 2,21 miliarde de dolari în al patrulea trimestru al anului, comparativ cu cel de-al treilea trimestru. Doctorii prescriu de asemenea acest medicament off-label pentru scăderea în greutate, care este una dintre cele mai de interes arii ale vânzărilor de pe piața produselor farmaceutice. 

Totodată, reprezentanții companiei Eli Lilly spun că cererea tot mai mare a îngreunat anumite aspecte, cum ar fi satisfacerea comenzilor pentru Mounjaro, ceea ce a dus la întârzieri în aprovizionare. Compania se așteaptă ca problema să persiste, chiar dacă va crește capacitatea de fabricare a medicamentului. O ramură a companiei, situată în statul Carolina de Nord din SUA, a fost inițiată în urmă cu câțiva ani, iar reprezentanții săi se așteaptă să înceapă producția de medicamente la sfârșitul anului 2024. 

Zepbound, o nouă versiune a medicamentului Mounjaro, a înregistrat aproximativ 176 milioane de dolari în vânzări, în ultimele săptămâni ale celui de-al patrulea trimestru, după ce acesta a devenit cel mai recent medicament aprobat pentru managementul greutății corporale, în luna noiembrie a lui 2023. 

Potrivit firmei FactSet, analiștii se așteaptă ca Eli Lilly sp obțină aproape 1,9 miliarde de dolari din vânzări de pe urma medicamentului Zepbound în anul 2024. Iar în câțiva ani, analiștii spun că vânzările ar putea crește până la 12 miliarde de dolari. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe