Newsflash
Internaționale

Inovaţie în domeniul neurotoxinelor injectabile

de Florentina Ionescu - apr. 7 2023
Inovaţie în domeniul neurotoxinelor injectabile

DaxibotulinumtoxinA a primit aprobarea FDA pentru injectare în zona ridurilor glabelare (care se formează între sprâncene).

woman-7194285_1280

        Numită pe scurt DAXXIFY, substanţa este diferită de altele folosite în tratamentele care elimină ridurile, iar medicii dermatologi americani spun că va schimba modul în care vor fi abordate ridurile din zona glabelară.

Este vorba de un nou tip de toxină botulinică de tip A. Similar cu alte tratamente cu neurotoxine, cum ar fi botoxul, DAXXIFY blochează semnalele nervoase care cauzează contractarea mușchilor. Ea poate ameliora ridurile fine de pe faţă, pentru o piele cu aspect întinerit, a spus dr. Bruce Katz, unul dintre primii medici dermatologi care a studiat-o din punct de vedere clinic.

        Efectul altor toxine botulinice de pe piaţă durează până la 4 luni. Însă această substanţă are un efect, în medie, de 6 luni. Iar la unii pacienţi rezultatele au durat chiar și 9 luni.

Foto: pixabay.com

 


Notă autor:

https://www.allure.com/story/daxi-neurotoxin-nearing-fda-approval
https://www.dermatologytimes.com/view/fda-approves-daxibotulinumtoxina-for-injection-for-glabellar-lines
https://investors.revance.com/news-releases/news-release-details/revance-announces-fda-approval-daxxifytm-daxibotulinumtoxina

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe