Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Sanofi cumpără Translate Bio, specialist în ARN mesager

Viața Medicală
L. Budin marţi, 3 august 2021, ora 14:57

Gigantul farmaceutic Sanofi a anunțat că a achiziționat, cu 3,2 miliarde de dolari, compania americană Translate Bio, specializată în tehnologia promițătoare ARN mesager.

Grupul farmaceutic Sanofi, care a fost întrecut în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19, investește masiv în această tehnologie-vedetă, deja utilizată de Pfizer-BioNTech și Moderna, anunță Le Monde, preluând o știre AFP.

cercetare-arnm

Sanofi, care colaborează deja cu Translate Bio, dorește să-și accelereze cercetările în legătură cu molecula folosită deja în vaccinurile anti-COVID.

„Obiectivul nostru este de a pune în valoare potențialul ARN mesager în alte domenii strategice, precum imunologia, oncologia și maladiile rare, în plus față de vaccinuri”, a afirmat, într-un comunicat, Paul Hudson, director general al Sanofi.

Acum câteva săptămâni, gigantul francez anunțase deja un vast program de investiții în ARN mesager – 2 miliarde de euro până-n 2025 -, cu crearea unui centru de cercetare specializat.

Sanofi nu mizează doar pe ARN mesager pentru a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19, compania colaborând și cu GSK, pentru un ser pe bază de proteină recombinantă.  

Etichete: compania sanofi achizitie translate bio cercetare arnm domeniu strategic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.